Speculatorii pariaza pe dolar

Luni, 02 August 2010, ora 12:39
1038 citiri
Speculatorii pariaza pe dolar

FX Concept LLC, un fond de hedging care a cumparat masiv euro in iunie, chiar la inceputul unei cresteri de 9,7% fata de dolar, sustine acum ca este timpul pentru vanzare, anticipand deprecierea monedei unice, cauzata partial de impactului masurilor de austeritate din zona euro, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Fondul estimeaza ca moneda euro va pierde pana in septembrie avansul castigat din 7 iunie, cand se afla la minimul ultimilor patru ani fata de dolar.

Tocmai masurile de austeritate care au consolidat increderea investitorilor in euro in ultimele doua luni ar putea slabi semnificativ in curand economiile europene, afectand semnificativ relansarea economica.

Unele date recente, precum scaderea increderii consumatorilor din Spania la minimul acestui an si inasprirea conditiilor de credit din zona euro, sugereaza ca ajustarile bugetare isi pun deja amprenta asupra economiei.

Astfel, in contextul reducerii cheltuielilor publice, economia zonei euro va avea in acest an o crestere mult mai slaba decat se estima anterior, potrivit economistilor.

Ajustarile fiscale din zona euro contrasteaza insa cu politica Statelor Unite, unde problema deficitului este momentan mai putin importanta pentru autoritati decat relansarea economica, desi multe voci au acuzat in ultimul timp perspectiva unei noi recesiuni.

Euro a crescut cu 1,1% saptamana trecuta, la 1,3052 dolari/euro, punand capat celei mai bune luni din mai 2009.

Luni, moneda europeana s-a apreciat cu 0,2%, la 1,3080 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolar, #euro, #zona , #stiri Impact