Sindicalistii: Efectele salarizarii unice se vor vedea peste 10 ani

Sambata, 30 Mai 2009, ora 09:43
1103 citiri
Sindicalistii: Efectele salarizarii unice se vor vedea peste 10 ani

Legea salarizarii unice din sistemul bugetar isi va produce efectele abia peste zece ani din lipsa fondurilor bugetare, sunt de parere reprezentantii sindicatelor care participa la grupul de lucru care se ocupa de elaborarea proiectului legislativ.

"Nu exista bani nici in urmatorii zece ani pentru a aplica legea. Si nici intr-un caz nu cred ca efectele legii se vor vedea in urmatorii doi-trei ani, cum a declarat premierul", spune Simion Hancescu, prim-vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

"Unii angajati de la stat au salarii astronomice, in timp ce altii nu pot trai din cat castiga. Este nevoie de un deceniu pentru a aplica Legea Salarizarii Unice", apreciaza si Octavian Luca, vicepresedinte al Cartel Alfa.

Valentin Mocanu, secretarul de stat din Ministerul Muncii care se ocupa de proiect, spune ca este imposibil de facut o estimare cu privire la impactul bugetar al legii. "Depindem de incasarile la bugetul de stat, care sunt strans legate de evolutia economiei reale. Cred ca vor trece minimum trei ani pana vom vedea efectele legii", precizeaza el.

#Salarizare, # efecte, # buget , #stiri Impact