Seminar pilot pentru formarea profesionala a magistratilor in dreptul bancar

Vineri, 13 August 2010, ora 14:35
1301 citiri
Seminar pilot pentru formarea profesionala a magistratilor in dreptul bancar

Ministerul Justitiei (MJ), in colaborare cu INM si cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor va organiza un prim seminar pilot pentru formarea profesionala a magistratilor in domeniul dreptului bancar, informeaza reprezentantii Ministerului printr-un comunicat remis, vineri, Agentiei NewsIn.

I

nitiativa face parte din proiectul "Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri", lansat de ministrul Catalin Predoiu la finalul lunii iulie.

Experti din MJ si din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor si a Consiliului Investitorilor Straini s-au intalnit, in cursul acestei saptamani, pentru a stabili detaliile tehnice ale colaborarii dintre MJ, INM si reprezentantii mediului de afaceri. In cadrul intalnirii s-a pus decis colaborarea pe cel putin un an, in care urmeaza a fi derulate cinci module a cate trei seminarii, in centrele regionale de pregatire ale Institutului National al Magistraturii.

"Programul va debuta cu un seminar pilot, organizat, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului in curs. Celelalte seminarii vor fi organizate pe durata intregului an 2011. De asemenea, s-a convenit ca, in perioada imediat urmatoare, Asociatia Romana a Bancilor sa furnizeze o structura provizorie a programului, care va urmari asigurarea unei curricula adecvate publicului-tinta (tema si structura modulelor si seminariilor vor fi stabilite prin raportare la competenta materiala a instantelor - judecatorii, tribunale, curti de apel)", se arata in comunicatul MJ.

Ministrul Justitiei a declarat, potrivit comunicatului, ca "este un prim proiect concret de cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri, pentru sprijinirea sistemului judiciar, prin familiarizarea si specializarea unor judecatori cu tehnici din dreptul bancar. Vor urma si alte proiecte. Ceea ce ne propunem este sa continuam politica bazata pe proiecte concrete. Este singura care conteaza pentru oameni".

La actiunea de lansare a proiectului, desfasurata pe 30 iulie, au raspuns invitatiei ministrului Justitiei reprezentanti ai Consiliului Investitorilor Straini, Camerei de Comert Britanico-Romane, Camerei de Comert Americane in Romania, Asociatiei Romane a Bancilor).

Ambasadorul SUA in Romania, Mark Gittenstein, si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, au fost de asemenea prezenti.

Potrivit MJ, "lansarea platformei de dialog urmareste facilitarea contactului direct dintre initiatorii cadrului normativ cu impact asupra mediului de afaceri si destinatarii cadrului normativ, in vederea identificarii solutiilor optime de imbunatatire a legislatiei. Acest dialog va permite expertilor din cadrul MJ sa recepteze, in mod direct, dificultatile cu care se confrunta mediul de afaceri, precum si sa identifice posibile solutii de rezolvare a acestora. In acelasi timp, pentru mediul de afaceri se ofera posibilitatea de a-si expune principalele probleme care ii impiedica sa-si deruleze activitatile economice in bune conditii". 

#seminar drept bancar magistrati formare profesionala , #stiri Impact