Sectorul bancar rusesc, mai transparent

Vineri, 22 Septembrie 2006, ora 13:00
912 citiri

Guvernul Rusiei a sustinut, joi, proiectul de lege privind transparenta sectorului bancar, inasprind cererile de raportare pentru situatiile in care investitorii cumpara actiuni ale bancilor, informeaza AP.Investitorii ar urma sa anunte Banca Centrala daca vor sa cumpere un procent sau mai mult din actiunile unei banci si trebuie sa primeasca permisiunea Bancii Centrale daca vor sa cumpere peste 10 procente, conform proiectului de lege care urmeaza a fi supus aprobarii Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei.

Vechea legea prevedea ca investitorii sa anunte Banca Centrala daca vor sa cumpere cinci procente sau mai mult, urmind sa astepte permisiunea Bancii Centrale daca vor sa cumpere peste 20 de procente.

Noua lege este in linie cu standardele bancare internationale, a declarat ministrul de Finante al Rusiei, Alexei Kudrin.

Rusia incearca sa curete sistemul sau bancar, aflat, inca, sub impactul uciderii lui Andrei Kozlov. Vicepresedintele Bancii Centrale a Rusiei, Andrei Kozlov, a murit dupa ce a fost impuscat de un individ neidentificat, in urma cu o saptamana, pe o strada din Moscova. Kozlov a fost responsabil cu acordarea de licente bancilor comerciale.

Rompres