S&P: Asia, amenintata de o criza mai severa decat cea din 2008

Luni, 08 August 2011, ora 12:20
1342 citiri
S&P: Asia, amenintata de o criza mai severa decat cea din 2008

O noua criza financiara ar face in Asia ravagii mult mai grave decat in 2008, cu precadere in statele expuse puternic pe pietele internationala sau in cele care inca isi repara bugetele, dupa cum a anuntat S&P, relateaza NewsIn.

Agentia de rating a aratat ca nu anticipeaza o "reluare" a crizei financiare care a prabusit acum trei ani pietele financiare si a aruncat economia globala in cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

S&P a redus vineri seara ratingul de top al Statelor Unite pentru prima data in istorie, la AA+.

Compania a avertizat ca, in cazul declansarii unei noi crize financiare, Asia va fi lovita de mai multe retrogradari de ratinguri de tara.

"Daca va veni o noua franare, va crea un impact mai adanc si mai prelungit decat ultima. Implicatiile pentru ratingurile de credit din regiunea Asia-Pacific vor fi probabil mai negative decat anterior si va urma un numar mare de decizii negative de rating", se spune in comunicat.

S&P a aratat ca criza datoriilor de stat din zona euro si problemele Statelor Unite nu vor conduce la "dislocari abrupte" in sistemele financiare si economiile tarilor dezvoltate.

#criza, #criza economica, #criza asia, #rating sua , #stiri Impact