Reforma administrativa ar putea arunca deficitul in aer - Kelemen Hunor

Luni, 20 Iunie 2011, ora 09:09
1431 citiri
Reforma administrativa ar putea arunca deficitul in aer - Kelemen Hunor

Realizarea reformei administrative ar avea un impact bugetar puternic, considera presedintele UDMR Kelemen Hunor, in opinia caruia, realizarea reformei risca sa "arunce in aer" deficitul anului viitor, anunta NewsIn.

"Despre reforma administrativa trebuie sa vorbim mult mai calm, cu studii de impact, inclusiv economic, fiindca noi am facut un calcul economic si aceasta reforma administrativa ar arunca in aer deficitul bugetar preconizat pentru anul viitor cu vreo 3 - 4 procente, daca vrem sa facem asa cum scrie la carte aceasta reforma administrativa", a spus Kelemen, la TVR Info.

"Trebuie sa punem in paranteza (ideea reorganizarii - n.r.) si sa recunoastem ca nu exista un consens in coalitie si in viata politica pentru asa ceva si reluam discutiile poate mai calm, poate mai bine pregatiti", a fost opinia liderului Uniunii privind subiectul reimpartirii teritoriale.

Kelemen Hunor a precizat ca este o greseala sa transformi ceva "desenat gresit de la bun inceput" in ceva mai mare, cu atributii administrative foarte importante.

"Daca noi nu acceptam aceasta varianta si cineva insista sa mearga mai departe cu acest proiect, atunci lucrurile din punctul nostru de vedere devin complicate, dar noi nu dorim acest lucru si nu va depinde de noi", a subliniat liderul unional.

Kelemen a admis ca inainte de anuntul public privind reorganizarea teritoriala au existat unele discutii "superficiale" pe acest subiect in coalitie, in care UDMR a mentionat ca nu poate sustine varianta PDL.

De asemenea, el a afirmat duminica seara ca nu indeamna secuii sa iasa in strada, insa acestia sunt nemultumiti de propunerile de reorganizare teritoriala si a adaugat ca Uniunea nu doreste instabilitate politica, intrucat nu a fost cea care a cerut aceasta reforma.

#kelemen hunor reforma administrativa, #reforma administrativa, #romania , #stiri Impact