Recesiunea din Romania a afectat afacerile Pepsi in 2009

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 14:58
1287 citiri
Recesiunea din Romania a afectat afacerile Pepsi in 2009

Afacerile PepsiAmericas in Europa in trimestrul al treilea au fost afectate negativ de conditiile economice dificile din Romania, care se numara, totodata, alaturi de scaderea volumelor pe piata SUA, printre argumentele invocate de companie pentru reducerea prognozei de profit pe acest an. 

"Tinand cont de dificultatile afacerilor din Europa si de presiunile asupra volumelor din Statele Unite, suntem multumiti de performantele companiei din trimestrul al treilea (...)

In Europa, trendurile economice deteriorate din Romania au avut un impact negativ asupra veniturilor si profitului operational in acest trimestru, in timp ce volumele comercializate s-au imbunatatit secvential pe toate celelalte piete.

Ne asteptam ca aceste presiuni sa continue pana la sfarsitul anului.

In consecinta, revizuim estimarile pentru 2009 la un profit ajustat de 1,83-1,87 dolari pe actiune", a declarat Robert C. Pohlad, presedinte si director general executiv al PepsiAmericas, intr-un comunicat prezentat miercuri de companie si preluat de Mediafax.

Anterior, Pepsi anticipa un profit pe actiune de 1,87-1,94 dolari in acest an.

Incasarile din vanzari obtinute de Pepsi in Europa Centrala si de Est au scazut cu 27% in trimestrul al treilea comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 279 milioane de dolari, in principal din cauza impactului negativ generat de volatilitatea pietelor valutare.

In volum, vanzarile PepsiAmericas in regiune s-au redus cu 9,3% in perioada analizata, "reflectand conditiile economice in continuare dificile de pe pietele emergente, in particular din Romania", se arata in comunicat.

Veniturile din vanzari ale companiei pe pietele central-est europene au coborat cu 27% in trimestrul trei, respectiv cu 29,5% in primele noua luni, in timp ce volumul de produse comercializate s-a redus cu 9,3% in perioada iulie-septembrie, respectiv 11,4% de la inceputul anului.

Profitul operational al Pepsi in regiune a coborat cu circa 73% atat in primele noua luni, cat si in trimestrul al treilea.

PepsiAmericas a inregistrat, la nivel mondial, un profit net de 58,4 milioane de dolari in trimestrul al treilea, in scadere cu 23,5% comparativ cu nivelul de 76,4 milioane de dolari din perioada similara a anului trecut, in timp ce veniturile din vanzari s-au redus cu 14,4%. 

#recesiune, # romania, # afaceri, # pepsi, # profit , #stiri Impact