Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul Rosia Montana ''inghite'' 638 de milioane de dolari

Proiectul Rosia Montana ''inghite'' 638 de milioane de dolari
Costurile necesare pentru lucrarile de constructie ale proiectului Rosia Montana se situeaza la valoarea de 638 milioane dolari.Compania canadiana Gabriel Resources a finalizat recent un studiu de fezabilitate asupra actualizarii costurilor de capital si operationale pentru proiectul Rosia Montana, indicand costuri de capital pentru lucrarile de constructie ale proiectului de 638 milioane dolari.
De asemenea, studiul arata ca in timpul primilor cinci ani, productia de aur se estimeaza ca va atinge in medie 635.000 uncii pe an (19,75 tone), la 181 dolari/uncie, ceea ce va permite o rambursare in 3,8 ani a costurilor de constructie, generand o rata interna a profitului de 18 la suta, la pretul aurului de 500 dolari/uncie.

Compania canadiana a anuntat ca la sfarsitul anului 2005 avea un capital circulant de 52,9 milioane dolari, incluzand 30 milioane dolari adaugate prin executarea garantiilor in al patrulea trimestru.

Gabriel Resources a precizat ca dispune de capacitatea financiara necesara pentru a obtine toate autorizatiile necesare demararii proiectului Rosia Montana.

Potrivit unui comunicat al companiei, la sfarsitul anului 2005, Gabriel Resources facuse investitii de 16,9 milioane dolari in cele doua proiecte din Romania, fata de 33,7 milioane dolari in 2004.

Referitor la proiectul Rosia Montana, compania Gabriel Resources estimeaza ca va primi certificatul de descarcare arheologica si aprobarea Raportului de Evaluare a Impactului asupra Mediului in al treilea trimestru al anului 2006.

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat nu se poate pronunta asupra avizarii sau respingerii proiectului minier Rosia Montana, care nu a fost inca prezentat si pentru care nu s-a depus studiul de impact.BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 943 ori