Proiectul Legii unitare de salarizare va fi prezentat miercuri in guvern

Joi, 18 Iunie 2009, ora 14:53
1541 citiri
Proiectul Legii unitare de salarizare va fi prezentat miercuri in guvern

Proiectul Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar va fi prezentat miercuri in guvern, urmand ca pana marti sa fie facuta evaluarea financiara de catre Ministerul Finantelor, a declarat joi secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, citat de NewsIn.

In cursul saptamanii viitoare, cel mai probabil joi, proiectul va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Muncii, a precizat oficialul.

Proiectul va fi publicat impreuna cu toate anexele, ce vor cuprinde salariile si sporurile ce vor fi acordate fiecarei categorii din sistemul bugetar.

"Avem toate informatiile necesare din partea institutiilor pentru a finaliza acest proiect, urmand ca Ministerul Finantelor sa faca si evaluarea financiara privind impactul bugetar al aplicarii acestei legi.

Inca mai sunt cateva detalii ce privesc rotunjirea unor coeficienti, insa nu se va depasi termenul de 30 iunie pe care l-am stabilit (pentru finalizarea Legii n.r.)", a spus Mocanu.

"Vom prezenta proiectul in Guvern ca un document spre analiza", a adaugat secretarul de stat.

Reprezentanti ai confederatiilor sindicale au declarat, in cadrul ultimelor discutii in Grupul de lucru constituit la Ministerul Muncii, ca proiectul ar putea suferi modificari, astfel incat pozitia de intrare in grila sa reprezinte 2,8 salarii minime pe economie, iar prima pozitie sa reprezinte 7,8 salarii minime, in cazul in care, in urma analizei financiare, se va dovedi ca aplicarea grilei nu este sustenabila.

Marti va avea loc o intalnire intr-un grup restrans, la care va participa cate un reprezentant din partea celor cinci confederatii sindicale, la care s-ar putea stabili coborarea in grila a coeficientilor de la 3,8, respectiv 8,8, pana la 2,8 si 7,8, in conditiile in care, in acest interval de salarizare, se regasesc 85% dintre bugetari.

Tot atunci s-ar putea stabili introducerea in grila de salarizare a angajatilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Curtii de Conturi si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), potrivit sindicalistilor prezenti la discutii.

Guvernul s-a angajat in fata FMI sa finalizeze pana in 30 octombrie Legea salarizarii unice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#salarizare, # proiect, # sindicalisti , #stiri Impact