Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul de la Rosia Montana poate aduce statului 1,6 miliarde de dolari

Proiectul de la Rosia Montana poate aduce statului 1,6 miliarde de dolari
Potrivit companiei canadiene Gabriel Resources, investitorul de la Rosia Montana, statul ar avea de castigat de pe urma proiectului Rosia Montana 1,6 miliarde de dolari. Compania sustine ca proiectul nu va afecta toata regiunea Muntilor Apuseni, care are o suprafata de 21.000 kilometri patrati, suprafata de impact direct a proiectului fiind de 7,65 kilometri patrati.
Conform planurilor companiei in primii 14 ani vor fi procesate 13 milioane tone pe an, urmand ca intre anii 14 si 17 sa fie procesat minereul sarac, care va fi depozitat in primii ani ai exploatarii.

Depozitul de la Rosia Montana este doar unul dintre primele zece depozite neexplorate cunoscute in acest moment in lume, se arata in comunicatul companiei.

Compania ofera 100.000 de dolari pentru fiecare familie stramutata, operand dupa standardele Bancii Mondiale care reglementeaza procesul de stramutare la nivel mondial.

Acestea se refera la pachete de compensare pentru familiile care fac parte din procesul de stramutare, pachete care acopera nu numai casele, dar si multe alte elemente prevazute de Banca Mondiala. Suma de 100.000 dolari a fost data deoarece este o suma aproximativa/medie a unui astfel de pachet de compensari, se arata in comunicat.

De asemenea, compania si nu guvernul vor fi responsabili cu ecologizarea zonei dupa terminarea proiectului minier, un plan in acest sens fiind deja inclus in studiul de impact care va fi depus in martie.BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERIborder=0>


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 654 ori