Programul Medium Term Notes va avea un impact bugetar de 3,16 mld lei

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 00:51
888 citiri
Programul Medium Term Notes va avea un impact bugetar de 3,16 mld lei

Emisiunea de titluri de stat pe termen mediu "Medium Term Notes" prin care statul intentioneaza sa atraga 7 miliarde de euro va avea un impact bugetar de 3,16 miliarde lei in urmatorii patru ani, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare pentru aprobarea programului-cadru, anunta Newsin.

Astfel, cheltuielile de natura datoriei publice incluse in bugetul de stat se ridica la 3,165 miliarde lei in urmatorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 633,1 milioane lei.

Din acesata suma, platile de comisioane sunt de 11,7 milioane lei in urmatorii patru ani, media pe cinci ani fiind de 2,3 milioane lei.

Platile pentru dobanzi se ridica la 3,154 miliarde lei in urmatorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 630,8 milioane lei.

Prin Programul "Medium Term Notes" statul intentioneza sa atraga 7 miliarde de euro de pe piete externe sau echivalentul in orice valuta.

Programul este administrat de institutiile financiare Erste Group Bank AG si Societe Generale, in calitate de aranjori.

"Caracteristicile fiecarei tranzactii efectuate in cadrul Programului, in ceea ce priveste intermediarii tranzactiei, sumele, maturitatile, valutele, precum si alte elemente, dupa caz, se aproba prin ordin al ministrului finantelor publice", se arata in proiectul de Hotarare pentru aprobarea programului-cadru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#titluri de stat, #impact bugetar, #tranzactii , #stiri Impact