Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul Medium Term Notes va avea un impact bugetar de 3,16 mld lei

Programul Medium Term Notes va avea un impact bugetar de 3,16 mld lei

Emisiunea de titluri de stat pe termen mediu "Medium Term Notes" prin care statul intentioneaza sa atraga 7 miliarde de euro va avea un impact bugetar de 3,16 miliarde lei in urmatorii patru ani, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare pentru aprobarea programului-cadru, anunta Newsin.

Astfel, cheltuielile de natura datoriei publice incluse in bugetul de statse ridica la 3,165 miliarde lei in urmatorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 633,1 milioane lei.

Din acesata suma, platile de comisioane sunt de 11,7 milioane lei in urmatorii patru ani, media pe cinci ani fiind de 2,3 milioane lei.

Platile pentru dobanzi se ridica la 3,154 miliarde lei in urmatorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 630,8 milioane lei.

Prin Programul "Medium Term Notes" statul intentioneza sa atraga 7 miliarde de euro de pe piete externe sau echivalentul in orice valuta.

Programul este administrat de institutiile financiare Erste Group Bank AG si Societe Generale, in calitate de aranjori.

"Caracteristicile fiecarei tranzactii efectuate in cadrul Programului, in ceea ce priveste intermediarii tranzactiei, sumele, maturitatile, valutele, precum si alte elemente, dupa caz, se aproba prin ordin al ministrului finantelor publice", se arata in proiectul de Hotarare pentru aprobarea programului-cadru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 819 ori
Citeste mai multe despretitluri de stat impact bugetar tranzactii