Program USL: Scutiri de impozit pentru investitii noi in cluburi de turism si parcuri de distractie

Vineri, 26 August 2011, ora 13:34
2084 citiri
Program USL: Scutiri de impozit pentru investitii noi in cluburi de turism si parcuri de distractie

USL propune, in cadrul viziunii asupra turismului, infiintarea unui minister al Turismului si adoptarea unei legi specifice, scutirea de impozit pentru investitii noi in cluburi de turism, parcuri de distractie si turism balnear,crearea unui fond national de promovare a investitiilor in domeniu. 

Oferta Uniunii Social Liberale in domeniul turismului, ce va fi lansata vineri la Mamaia, cuprinde o serie de masuri institutionale si legislative de stimulare a turismului, precum: crearea unui minister al Turismului, "care sa aiba ca obiective - elaborarea unei strategii nationale logice, unitare si coerente de dezvoltare a turismului si de promovare a Romaniei ca destinatie, definirea unui produs turistic national, constituit din produse turistice cu componente regionale si sectoriale, brandingul de tara si brandingul de produs turistic".

De asemenea, USL are ca obiectiv adoptarea unei legi a turismului, care sa prevada masuri pentru pregatirea profesionala si invatamantul de specialitate, masuri privind activitatea de autorizare si control, privind facilitatile fiscale pentru investitiile in turism si politica tarifara, masuri privind parteneriatele public-private in domeniul promovarii turistice pe plan extern, dezvoltarea localitatilor turistice va fi facuta exclusiv de autoritatile locale. Programul Uniunii prevede si adoptarea legii "single act control" care sa permita eliminarea controalelor multiple efectuate la comanda politica.

Totodata, viziunea USL include modificarea legislatiei privind procedura de autorizare a pensiunilor agroturistice pana la 8 camere, extinderea sistemului pentru colectarea si analiza regulata a statisticilor si studiilor de piasa, dezvoltarea unei retele de centre de informare turistica in principalele zone turistice.

In privinta masurilor fiscale, USL propune scutirea de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru investitii noi in cluburi de turism - hoteluri, spa, agrement, restaurante etc, scutirea de impozit pe profit pentru o perioada de 3 ani pentru parcuri tematice, de distractie si echitatie, scutirea de impozit pe profit pe o perioada de 5 ani pentru investitii in turismul balnear.

USL mentioneaza ca toate aceste scutiri vor fi acordate in functie de un prag investitional stabilit. In plus, USL doreste scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu conditia efectuarii de investitii pentru imbunatatirea structurii de cazare, alimentatie publica, agrement, porturi turistice si parcuri de distractie.

Programul pe turism prevede si crearea unui fond national de promovare si sprijinire a investitiilor in turism, pentru promovarea participarii la targuri si expozitii, finantarea manifestarilor cultural artistice, cu impact ridicat asupra imaginii turismului romanesc.

De asemenea, viziunea USL promite folosirea schemelor de ajutor de stat de tip minimis pentru dezvoltarea unor structuri hoteliere in zone de interes national si redeschiderea unor zone turistice noi, cresterea de 10 ori a taxelor si impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate si nefolosite sau rascumpararea de catre stat a structurilor hoteliere privatizate si lasate in paragina, modernizarea si reprivatizarea lor, transformarea litoralului romanesc in zona cu statut special cu limita teritoriala de 10 km pe uscat si 10 km in largul marii.

"Acest statut se aplica si regimului fiscal pentru cazinouri si jocuri de noroc, facilitati fiscale pentru operatorii de turism care obtin eticheta ecologica pentru pensiunile si capacitatile de cazare pe care le detin", se arata in programul opozitiei. USL propune si bonus pe incoming, in functie de clasificarea unitatii de cazare, prin deduceri fiscale - sprijin pentru hotelurile-agentiile care aduc turisti straini.

"Veniturile obtinute din taxa hoteliera vor fi distribuite astfel - 50% catre primarii, 50% catre asociatiile de promovare regionale sau catre unitatea hoteliera pentru promovare", se mai arata in documentul citat. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#impozit, #investitii, #usl , #stiri Impact