Primul certificat de urbanism al proiectului Rosia Montana, declarat legal de catre instanta

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 17:48
1979 citiri
Primul certificat de urbanism al proiectului Rosia Montana, declarat legal de catre instanta

Curtea de Apel Alba a confirmat definitiv si irevocabil legalitatea primului certificat de urbanism al proiectului de exploatare miniera Rosia Montana, emis in 2004, inainte de elaborarea studiului de impact asupra mediului, informeaza NewsIn.

Magistratii au respins, saptamana trecuta, cererea de anulare a certificatului de urbanism nr. 68/2004, eliberat pentru Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) de catre Consiliul Judetean Alba, reiterand astfel decizia Tribunalului Alba din iunie 2010.

Cererea de anulare a fost introdusa de Asociatia Alburnus Maior si de Centrul de Resurse Juridice.

"Ca urmare a succeselor consecutive in justitie si a reluarii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca analiza va confirma faptul ca Proiectul Rosia Montana a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera.

Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, mina de la Rosia Montana va fi un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma", spune directorul general al RMGC, Dragos Tanase.

Proiectul minier de la Rosia Montana reprezinta o propunere de exploatare a aurului si argintului in localitatea cu acelasi nume din judetul Alba, in subsolul caruia se gaseste unul dintre cele mai mari zacaminte de aur si argint din Europa. Conform estimarilor RMGC, din zona ar putea fi exploatate in total circa 314 tone de aur si 1.600 tone argint.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificat, #instanta, #rosia montana, #urbanism , #stiri Impact