Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima greva Lufthansa din ultimii 13 ani in Germania

Prima greva Lufthansa din ultimii 13 ani in Germania
Germania se va confrunta luni cu prima greva a Lufthansa din ultimii 13 ani. Greva este cauzata de revendicarile salariale ale unei parti a personalului companiei aeriene germane si va provoca, luni, perturbari ale traficului la zece dintre cele mai mari aeroporturi din Germania, scrie, duminica, Reuters.

Sindicatul Verdi, care reprezinta 52.000 de muncitori, planuieste sa declanseze greva la miezul noptii, dar nu a anuntat dinainte daca greva va impiedica Lufthansa sa faca planuri pentru limitarea impactului acesteia.

Oficialii sindicali au spus ca greva nelimitata va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pana la cele de mentenanta si reparatii.Aproape 91% dintre membrii sindicatului au votat in favoarea grevei, potrivit unui comunicat de vineri al sindicatului.Aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Berlin, Hamburg, Duesseldorf, Stuttgart, Nuremberg, Hanover, Leipzig si Bremen vor fi afectate de greva, potrivit sindicatului.Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana, dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 682 ori