Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile locuintelor vor creste excesiv in continuare din cauza cererii neacoperite

Preturile locuintelor vor creste excesiv in continuare din cauza cererii neacoperite

Preturile apartamentelor noi sau a celor deja existente, precum si cele ale noilor proiecte care vor fi dezvoltate pe piata imobiliara vor creste excesiv in perioada urmatoare, deoarece volumul de constructii nu poate tine ritmul cu cererea, a declarat miercuri, directorul companiei de consultanta imobiliara Arco Real Estate Consulting, Ciprian Lopata.


'Preturile vor creste excesiv in viitor la toate proiectele imobiliare, indiferent daca este vorba despre apartamente, cladiri de birouri sau depozite, deoarece volumul de constructii nu este acoperit de cerere', a declarat Ciprian Lopata.

Acesta a aratat ca investitorii vor achizitiona cat mai multe apartamente in cadrul proiectelor care vor fi dezvoltate deoarece valoarea acestora va creste considerabil in viitor, indiferent daca vor fi vandute sau inchiriate.

'Piata imobiliara va reprezenta cea mai importanta industrie a tarii, deoarece inceputul este inca destul de timid, iar cererea este imensa mai ales ca in ultimii 50 de ani s-a construit prost', a explicat analistul Arco Real Estate.

De asemenea, a spus acesta, proprietarii vor prefera sa inchirieze in viitor, deoarece cererea va fi in continuare extrem de importanta, peroanele cu venituri medii sau mici neavand posibilitatea de a achizitiona un apartament nou in prezent.

La ora actuala, pretul unei garsoniere noi pe piata imobiliara este de circa 39.000 de euro, in Costinesti, in timp ce in Bucuresti preturile pot ajunge si la 60.000 de euro.
In ceea ce priveste pretul apartamentelor dezvoltate in Capitala, acestea au preturi cuprinse intre 108.000 fara TVA (apartament de doua camere) in cartierul Residenz, sau intre 116.000 - 183.000 de euro in proiectele dezvoltate de compania Impact, potrivit ofertelor prezentate la Targului Imobiliar National.

Pretul vilelor, in functie de pozitie, utilitati sau camere, pleaca de la 125.000 de euro cu TVA si pot ajunge pana la 299.000 de euro in Bucuresti, zona Baneasa.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 912 ori