Pretul petrolului, la maximul ultimelor 4 luni

Vineri, 27 Martie 2009, ora 08:58
969 citiri
Pretul petrolului, la maximul ultimelor 4 luni

Petrolul s-a scumpit joi la cel mai inalt nivel din ultimele patru luni, de peste 54 dolari/baril, in contextul in care sperantele legate de succesul pachetului de stimuli din Statele Unite au redus impactul stocurilor mari de petrol, relateaza Reuters.

Pretul petrolului 'light sweet' a avansat la 54,66 dolari/baril, cel mai mare nivel din 28 noiembrie, inainte de a reveni la 54,27 dolari/baril, in urcare cu 1,50 dolari/baril dupa declinul semnificativ din sedinta de miercuri.

Pretul petrolului Brent, tranzactionat pe piata londoneza, a crescut cu 1,42 dolari/baril, la 53,17 dolari/baril.

Pretul petrolului a fost sustinut de aprecierea titlurilor asiatice, ce au atins cel mai mare nivel din ultimele 11 luni, desi indicele FTSEurofirst, al principalelor actiuni europene, a scazut.

Pretul petrolului a reactionat foarte putin la datele negative din Statele Unite, ce aratau ca produsul intern brut (PIB) al celei mai mari economii a lumii a scazut cu 6,3%, cel mai accentuat declin din 1983.

Revenirea burselor din aceasta saptamana, precum si deprecierea dolarului au sustinut scumpirea petrolului, insa analistii sustin ca scumpirea nu va fi de durata, din cauza fundamentelor slabe.

#petrol, #baril, #titei, #SUA, #stimuli, #dolari , #stiri Impact