Pretul petrolului Brent a ajuns la 113,57 dolari pe baril

Vineri, 18 Martie 2011, ora 09:42
1337 citiri
Pretul petrolului Brent a ajuns la 113,57 dolari pe baril

Pretul petrolului Brent a crescut joi cu peste trei dolari, la 113,57 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de tensiunile politice din Arabia Saudita, Bahrain si Libia, dar si de impactul dezastrului din Japonia asupra cererii, transmite Reuters, citat de Mediafax.

La ora 14:03 GMT, pretul petrolului Brent, cu livrare in luna mai, era in crestere cu 2,97 dolari, la 113,57 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a avansat cu peste doi dolari, la un maxim al sedintei de 100,67 dolari pe baril, coborand apoi la 100,2 dolari pe baril.

"Pietele sunt instabile, investitorii incearca sa inteleaga ce se intampla cu centrala nucleara din Japonia", a declarat Simon Wardell, analist la firma IHS Global Insight.

In Bahrain, compania de stat Bahrain Petroleum a oprit partial productia de titei din cauza deficitului de personal aparut in urma tensiunilor politice, au declarat surse comerciale.

Investitorii sunt ingrijorati ca extinderea tensiunilor politice in regiune va afecta livrarile de petrol.

In Libia, trupele guvernamentale continua ofensiva impotriva insurgentilor.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite se va intruni joi seara pentru a analiza o reactie la escaladarea violentelor din Libia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret, #petrol, #dolari, #pretul energiei , #stiri Impact