Presedintele Chinei vrea stabilitate sociala

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 09:57
1463 citiri
Presedintele Chinei vrea stabilitate sociala

Presedintele Chinei, Hu Jintao , a declarat ca cea mai populata tara de pe planeta se confrunta, in dezvoltarea sa rapida, cu "o serie de probleme noi", in special legate de mentinerea stabilitatii sociale, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Intr-un discurs pronuntat duminica, cu zece zile inainte de aniversarea a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, Hu Jintao a apreciat, de asemenea, ca democratia de tip occidental nu reprezinta o optiune viabila pentru China.

Partidul Comunist Chinez se confrunta "cu o sarcina dificila, ce consta in pastrarea si imbunatatirea nivelului de trai al populatiei si in mentinerea stabilitatii sociale", a declarat presedintele, citat de site-ul oficial china.com.cn. Seful statului chinez a evocat si "sarcina dificila, dat fiind impactul crizei financiare, de a mentine o crestere economica rapida si stabila".

Hu Jintao a facut apel la Comitetul central al Partidului Comunist sa promoveze unitatea nationala, armonia religioasa si stabilitatea sociala, adaugand statul chinez nu trebuie "in niciun fel sa imite metoda sistemului politic occidental". China se pregateste de ziua nationala, din 1 octombrie, care va fi marcata de o ampla defilare militara, la doua luni dupa revoltele etnice din zona vestica a tarii, locuita de uigurii musulmani, in urma cariora au murit circa 200 de persoane, potrivit informatiilor oficiale.

Vineri, Partidul Comunist Chinez anunta ca obiectivul sau principal este mentinerea cresterii economice, iar China isi va urma politica de relansare pentru a face fata crizei economice. Economia chineza, orientata spre exporturi, a fost grav afectata de scaderea cererii internationale, insa a inregistrat semnale incurajatoare in ultimele luni.

China a afisat in al doilea trimestru o crestere economica de 7,9%, iar analistii estimau recent ca economia sa ar putea avansa cu 8,5% in 2009 si cu 9,8% anul viitor. 

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#china, #criza, #economie , #stiri Impact