Predoiu: Mediul de afaceri depinde de proiectul legii privind Registrul Comertului

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 23:53
1352 citiri
Predoiu: Mediul de afaceri depinde de proiectul legii privind Registrul Comertului

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a precizat, dupa o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri, ca proiectul de lege privind registratorii comerciali are un impact major asupra mediului de afaceri, scrie Newsin.

"Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri" este o structura de comunicare care permite receptarea de idei si propuneri concrete pentru imbunatatirea constanta a cadrului legislativ, pentru elaborarea unor acte normative care raspund coerent si fidel nevoilor mediului de afaceri si societatii civile romanesti.

Actiunea se incadreaza in demersul mai larg al Ministerului Justitiei de transparentizare a procesului de elaborare a actelor normative.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a spus ca intalnirea de vineri cu reprezentantii mediului de afaceri a fost una deosebit de utila, acestora fiindu-le prezentat proiectul de lege privind registratorii comerciali si procedura de inregistrare in registrul comertului.

"Este un proiect de lege cu impact major asupra mediului de afaceri si am tinut ca, pe langa dezbaterile tehnice care au existat intre expertii MJ si specialistii din mediul privat in cadrul Grupului Tehnic Inter-institutional al Platformei, sa auzim si punctele de vedere ale celor care reprezinta interesele marilor investitori straini din Romania.

Proiectul de lege este un pas foarte important in strategia de sustinere a mediului de afaceri, oferind comerciantului un instrument normativ suplu, unitar, intr-un limbaj accesibil", a declarat Catalin Predoiu.

Totodata, proiectul simplifica procedura de inregistrare in registrul comertului si propune un nou sistem de publicitate a actelor comerciantilor, Buletinul Electronic al Registrului Comertului, mecanism care are multiple avantaje, printre care reducerea termenului de efectuare a publicitatii, micsorarea substantiala a costurilor de publicare, cresterea capacitatii institutionale de interconectare cu alte sisteme electronice nationale si internationale.

"Toate aceste propuneri au fost foarte bine primite de reprezentantii mediului de afaceri", a adaugat Predoiu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#registrul comercial, #mediu de afaceri, #proiect de lege , #stiri Impact