Posta Romana: pierderi de 70,33 mil lei, in S1

Duminica, 15 August 2010, ora 22:42
1757 citiri
Posta Romana: pierderi de 70,33 mil lei, in S1

Compania Posta Romana a inregistrat in primul semestru din acest an pierderi de 70,33 milioane lei, cu 75% mai mari fata de nivelul pierderilor din perioada similara a anului trecut, de 40,13 milioane lei, pe fondul crizei economice, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea NewsIn.

Reprezentantii companiei spun ca rezultatul negativ inregistrat de Posta Romana a fost cauzat de "conjunctura economica nefavorabila, ca urmare a crizei economice, care si-a pus amprenta si pe piata serviciilor postale, incetinind ritmul de crestere a cifrei de afaceri a companiei", dar si de scaderea cu peste 2% a veniturilor totale inregistrate pe semestrul I al acestui an, fata de perioada similara a anului 2009.

"Totodata, s-a inregistrat o reducere a cheltuielilor cu prestatiile externe, in principal ca efect al rezilierii si renegocierii unor contracte in conditii mai avantajoase pentru Posta Romana, dar nu suficienta incat sa conduca la un echilibru bugetar intre venituri si cheltuieli.

Scaderea accentuata a volumului la o serie de prestatii are impact negativ asupra veniturilor din exploatare, astfel incat este necesara identificarea de surse noi de venituri", potrivit oficialilor companiei.

De asemenea, cifra de afaceri a Postei Romane a scazut in primele sase luni din acest an cu 1,5%, de la 714,48 milioane lei in prima parte a anului trecut, la 703,16 milioane lei in aceeasi perioada din 2010, ca urmare a impactului negativ pe care criza economica l-a avut atat asupra nivelului de trai al populatiei, cat si asupra agentilor economici, potrivit informatiilor transmise de companie.

"Trendul descrescator al nivelului cifrei de afaceri a fost influentat si de volumul prestatiilor efectuate de Posta Romana.

Printre principalele cauze care au dus la aceasta situatie se numara si aceea a restrangerii sau chiar a incetarii activitatii unor firme, fapt care insemnat scaderea numarului de clienti ai companiei", spun reprezentantii Postei Romane.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei. Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

#posta romana, #pierderi, #criza economica , #stiri Impact