Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata farmaceutica romaneasca valoreaza aproximativ 1,8 miliarde euro

Piata farmaceutica romaneasca valoreaza aproximativ 1,8 miliarde euro

Valoarea pietei farmaceutice romanesti este estimata la 1,8 miliarde euro, cheltuielile pe locuitor mentinandu-se insa sub media Uniunii Europene, la 85 euro/an, comparativ cu 378 euro/an in UE, conform datelor furnizate de compania de studii de piata Cegedim. Pentru anul 2009, se estimeaza ca piata produselor generice va inregistra o usoara scadere de 2 la suta, ajungand la un total de 400 milioane euro.

Cresterea pietei farmaceutice s-a situat, in general, intre 5-20 la suta, in regiunea Europei Centrale si de Est, Romania inregistrand una dintre cele mai mari cresteri din regiune, de peste 30 la suta.

Conform datelor oferite de IMS Health Consulting, cresterea pietei farmaceutice, la nivel global, va incetini semnificativ pentru perioada 2007-2012, estimarile aratand o rata anuala de crestere intre 4 si 7 la suta.

Studiile arata ca piata americana, cea mai mare piata farmaceutica la nivel global, va inregistra in 2008 o crestere de doar 1-2 la suta. Incetinirea ritmului de crestere a pietei americane are un mare impact asupra intregii industrii, producatorii de produse farmaceutice concentrandu-se din ce in ce mai mult pe pietele emergente.

In anul 2009, se estimeaza ca pietele emergente vor sustine cresterea pietei farmaceutice globale cu 4,5 - 5,5 la suta, respectiv 830 miliarde dolari.

Datele au fost prezentate in cadrul celei de-a treia editii a Congresului Anual PharmaBusiness, desfasurat la jumatatea lunii noiembrie, principala tema dezbatuta fiind 'Pietele in dezvoltare din industria farmaceutica - noi oportunitati'.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2030 ori