Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de continut video din Europa valoreaza peste 120 miliarde euro

Piata de continut video din Europa valoreaza peste 120 miliarde euro
Piata europeana de continut video va creste cu 4 - 6% pe an pana in 2012, in prezent fiind estimata la 123 miliarde euro, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Bain & Company."Cererea europeana pentru continutul digital de masa are un potential de crestere foarte mare. In mod clar, insa, jucatorii din industria continutului digital au in fata un viitor nesigur daca nu isi adapteaza modelele de afaceri la schimbarile care apar", a precizat co-autorul studiului din cadrul Bain&Company, James Hadley.

Studiul arata ca, in Europa, noile platforme video digitale, precum si consumul de continut video la cerere (VOD) vor deveni, din servicii premium, servicii de larg consum. Consumatorii europeni de divertisment digital vor beneficia, in urmatorii ani, de un nou format al continutului digital si de aplicatii interactive, dar numai 20% din totalul continutului vizualizat va fi "la cerere" (video on-demand / VOD).

Televiziunea traditionala detine inca puterea in Europa, desi tehnologiile alternative vor continua sa ofere din ce in ce mai multe optiuni pentru a urmari continutul video, va mai dura pana cand decalajul dintre cele doua experiente de consum va fi diminuat.

Comportamentul tinerilor este in schimbare - acestia prefera sa acceseze continutul la cerere prin Internet, dar se estimeaza ca pana in 2012 impactul va fi limitat. Majoritatea schimbarilor nu vor fi resimtite mai devreme de 10 - 15 ani, deoarece schimbarile demografice necesita timp pentru a avea efect, dar si pentru ca, la iesirea din adolescenta, doar anumite caracteristici ale comportamentului mai sunt pastrate.

Jucatorii din industrie (producatorii, furnizorii de programe, companiile de comunicatii) vor avea succes daca isi redefinesc si isi adapteaza modelele de afaceri.

Studiul arata ca, din totalul veniturilor generate pe piata de continut, in valoare de 123 miliarde euro, companiile au un profit de 17 miliarde euro (masurat ca EBIDTA - profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare). Autorii studiului arata ca formarea profitului in 2012 si in anii urmatori ar putea arata cu mult diferit fata de astazi, in functie de actiunile intreprinse de jucatorii din industrie, in conditiile in care piata este foarte dinamica.

"Desi in Europa migrarea catre era video digitala ar putea infrunta cateva obstacole, nu este cazul ca jucatorii din industrie sa incetineasca ritmul. Daca ne imaginam continutul digital ca un lant, la fiecare veriga e posibil sa apara o situatie de risc", a spus seful diviziei Telecomunicatii, Media si Tehnologie, din cadrul Bain&Company, Michele Luzi.

Bain&Company este o companie de consultanta in afaceri in domeniile strategie, operatiuni, tehnologie, dezvoltare organizationala, achizitii si fuziuni. Compania a fost fondata in 1973, cu 37 de birouri in 24 de tari, Bain a colaborat cu peste 3.600 de companii multinationale, fonduri private si companii din fiecare domeniu de activitate al economiei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <ahref=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1045 ori