Olanda are nevoie de muncitori tineri. Incepe "invazia" romanilor?

Joi, 16 Iunie 2011, ora 00:06
1833 citiri
Olanda are nevoie de muncitori tineri. Incepe "invazia" romanilor?

Olanda cauta muncitori tineri din alte tari pentru a compensa efectul imbatranirii propriei populatii, potrivit Mediafax.

In plus, Olanda va trebui sa intre in competitie cu alte state membre UE pentru muncitorii imigranti din centrul si estul Europei, au subliniat mai multi oratori, informeaza site-ul DutchNews.nl.

Comisia studiaza impactul imigrantilor polonezi pentru a putea gestiona mai bine deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, probabil in 2012.

Frank van Gool, de la agentia de recrutare Otto Workforce, specializata in muncitori din centrul si estul Europei, a declarat in fata comisiei ca olandezii nu trebuie sa se mai gandeasca la Olanda ca la un paradis.

Salariile sunt mai mari in Scandinavia, Germania si Austria sunt mai aproape de casa, iar declaratiile critice despre forta de munca imigranta in Olanda au determinat multe persoane sa creada ca nu sunt binevenite aici, a declarat Van Gool.

Rob Slagmolen, din cadrul organizatiei angajatorilor VNO-NCW, a cerut Olandei sa isi deschida piata muncii in 2012.

"Asigurati-va ca muncitorii imigranti isi pot gasi calea aici", a declarat el. Comisia va audia numerosi experti toata saptamana.

# forta de munca, #imigranti, #locuri de munca, #piata de munca olanda , #stiri Impact