Oamenii de afaceri trebuie sa-si perfectioneze capacitatea de a face fata concurentei pe Piata Unica

Sambata, 27 Ianuarie 2007, ora 04:36
977 citiri

Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) considera ca, in contextul intrarii pe Piata Unica Europeana, agentii economici trebuie sa se comporte ca adevarati 'intreprinzatori europeni', perfectionandu-si abilitatile de a face fata concurentei si fortelor pietei, cu mecanisme si instrumente specifice, bazate pe asimilarea celor mai bune practici.

In continuarea procesului de reformare a economiei nationale, la nivel microeconomic trebuie sa se promoveze o schimbare de optiune, mecanisme si tehnici de dezvoltare, bazate pe principii de competitivitate, internationalizarea afacerilor si infuzia de capital, considera CCIR.

'Evolutia Romaniei din urmatorii ani depinde mai mult de oamenii de afaceri decat de lumea politica, care trebuie sa gaseasca o nisa, o identitate proprie pe piata europeana', a spus presedintele CCIR, Victor Babiuc, in cadrul unei intalniri a oamenilor de afaceri cu tema 'Impactul integrarii in UE asupra comunitatii de afaceri din Romania.'.

Comunitatea de afaceri va sprijini administratia publica pentru implementarea unitara a obiectivelor prevazute in documentele strategice cu caracter programatic (Strategia Post-Aderare, Programul de Convergenta 2007, Planul National de Dezvoltare - PND; Cadrului Strategic National de Referinta - CSNR, impreuna cu cele sapte Programe Operationale etc.).

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...