Numarul de masini de pe drumurile din Romania se va dubla

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 09:19
2565 citiri
Numarul de masini de pe drumurile din Romania se va dubla

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) estimeaza ca in 2025 vor circula in medie in fiecare zi cate 8.974 de autovehicule pe drumurile nationale din Romania, aproape dublu fata de nivelul din 2010 cand numarul acestora se ridica la 4.957, a anuntat luni compania.

Astfel, in 1985 media zilnica anuala a autovehiculelor care circulau pe drumurile nationale era de 2.421, iar in prezent numarul acestora s-a dublat la 4.957.

"Prognozele arata ca pana in anul 2025 numarul autovehiculelor care se vor deplasa pe drumurile Romaniei ar putea creste pana la 8.974, de aproape doua ori mai multe decat in acest an" estimeaza Compania de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a demarat luni, 12 aprilie, la ora 8:00, recensamantul traficului autovehiculelor care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate, la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a ONU.

Actiunea este organizata pe toate drumurile nationale de CNADNR si coordonata de CESTRIN. De monitorizarea masinilor care circula pe drumurile judetene si comunale se ocupa autoritatile locale.

Scopul recensamintului este identificarea zonelor cel mai intens circulate, asa-numitele puncte fierbinti, precum si creionarea componentei traficului, de marfa sau de persoane, care circula pe reteaua de drumuri publice. Inregistrarea manuala a masinilor, bicicletelor si motocicletelor se efectueaza periodic, o data la 5 ani.

Potrivit CNADNR, cunoasterea caracteristicilor traficului pe reteaua rutiera este absolut necesara pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere si a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor, fundamentarea masurilor de organizare a circulatiei rutiere si urmarirea dinamicii de evolutie a traficului pe reteaua de drumuri, precum si elaborarea de studii pentru evaluarea calitatii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier si a impactului asupra mediului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#cnadnr, #drumuri, #masini, #numar, #romania , #stiri Impact