Normele pentru exercitarea profesiei de arhitect au fost aprobate de Guvern

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:43
1260 citiri
Normele pentru exercitarea profesiei de arhitect au fost aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, normele metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, prin care se asigura transpunerea conforma a prevederilor Directivei 2005/36/CE privind recunoasterea calificarilor profesionale, informeaza NewsIn.

"Modificarile aduse reglementeaza procedura de recunoastere a calificarilor profesionale in vederea exercitarii profesiei de arhitect pe teritoriul Romaniei, aspectele referitoare la exercitarea acestei profesii, precum si institutiile competente pentru eliberarea documentelor necesare obtinerii acestui drept", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Totodata, se creeaza premisele pentru eliminarea barierelor existente pe piata interna a serviciilor in domeniul arhitecturii, care afecteaza atat prestatorii de servicii ce doresc sa se stabileasca in Romania, cat si pe cei care au in vedere prestarea transfrontaliera a serviciilor.

Potrivit MDRT, exercitarea profesiei de arhitect va avea un impact social important, prin noua procedura de recunoastere a calificarilor profesionale, asigurandu-se accesul arhitectilor, cetateni ai statelor membre, pe piata muncii din Romania, precum si accesul arhitectilor cetateni romani pe piata muncii din Uniunea Europeana, cu respectarea conditiilor legale si a normelor obligatorii ale Uniunii Europene.

#exercitare profesie arhitect , #stiri Impact