Moody's coborat ratingul UniCredit

Joi, 06 August 2009, ora 17:35
1585 citiri
Moody's coborat ratingul UniCredit

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat joi de la 'C+' la 'C' ratingul de putere financiara (BFS) al bancii UniCredit, punand capat perioadei de revizuire pentru o posibila coborare a ratingului, ce a inceput pe 18 iulie, arata un comunicat al agentiei, precizeaza NewsIn.

Moody's a anuntat ca ratingurile pentru creditele si depozitele UniCredit (Aa3 pentru depozitele si creditele pe termen ling) nu au fost afectate de aceasta actiune. Perspectiva ratingului de putere financiara este negativa, in timp ce perspectivele tuturor celorlalte ratinguri sunt stabile.

Henry MacNevin, vice-presedintele Moody's si analist pentru UniCredit, a declarat: "Scaderea ratingului BFS la 'C' reflecta presiunile mai mari cu care UniCredit s-ar putea confrunta ca urmare a continuarii deteriorarii conditiilor economice in toate pietele grupului, si impactul pe care acest lucru l-ar avea asupra profitabilitatii si calitatii activelor.

Ramanem ingrijorati ca multe dintre aceste piete din Europa Centrala si de Est, dar si din Italia, au inceput abia de curand sa arate impactul recesiunii mondiale, si ca presiunea asupra calitatii activelor bancii si asupra castigurilor ar putea fi in continuare semnificativa"

Moody's a anuntat ca retrogradarea ratingului de putere financiara al UniCredit reflecta in principal ingrijorarile cu privire la calitatea activelor in toate pietele grupului, inclusiv in Italia, Germania, Austria si Europa Centrala si de Est.

Multe dintre economiile din Europa Centrala si de Est au intrat in recesiune in ultimul an si, in unele cazuri, recesiunea a fost severa, ducand la estimarea unor pierderi mari in portofoliul de credite din regiune.

Cu toate acestea, principalele surse de posibile pierderi pentru grup sunt cele mai mari piete, Italia si Germania, ambele intrate in recesiune.

Ca semnal pozitiv, Moody's a precizat ca profilul de afaceri UniCredit arata un mare grad de diversificare atat geografic cat si ca operatiuni, ceea ce a asigurat o rezistenta considerabila a profitabilitatii in actualul mediu dificil.

UniCredit a afisat un profit operational de 6,6 miliarde euro in prima jumatate a anului, in urcare cu 16% fata de aceeasi perioada din 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moody's, #unicredit, #rating , #stiri Impact