Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor doreste imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare

Ministerul Transporturilor doreste imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare
Ministerul Transporturilor a semnat un contract de asistenta tehnica, in valoare de 2.580.000 euro fara TVA, care are drept scop imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano - bulgar al Dunarii, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Aceasta se va face pentru ca sectorul respectiv sa se alinieze la standardele de navigatie internationale emise de Comisia Dunarii. Contractul este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, in proportie de 85%, si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat (15%). Scopul sau central este acela de a sprijini dezvoltarea economica a Romaniei prin imbunatatirea si dezvoltarea treptata a infrastructurii de transport fluvial, parte a Axei Prioritare 18.

Contractul a fost acordat prin licitatie internationala consortiului condus de TECHNUM N.V. din Belgia.

Consultantul angajat de Ministerul Transporturilor trebuie sa analizeze si sa identifice, luand seama la aspectele de mediu, lucrarile relevante pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe un sector substantial al Dunarii, in special pe granita romano - bulgara.

Rezultatele acestei asistente tehnice sunt:
(1) Studiu de Fezabilitate, Studiu de Impact asupra Mediului, Termeni de Referinta si Cererea de Finantare pentru urmatoarea faza a proiectului, insemnand elaborarea Proiectului Tehnic pentru urmatoarele sectoare ale Dunarii: Portile de Fier II - Calarasi Silistra; Portul Tulcea; Canalul Dunare Marea Neagra - Canalul Poarta Alba - Midia Navodari si
(2) Proiect Tehnic, Documentatia pentru licitatia de lucrari si elaborarea Cererii de Finantare pentru extinderea infrastructurii Portului Calafat.

Contractul semnat de Ministerul Transporturilor are o perioada de implementare de 14 luni de la data semnarii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 889 ori