Ministerul Mediului va finanta proiecte de energie regenerabila de circa 20 milioane euro, din 2009

Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 11:57
2719 citiri
Ministerul Mediului va finanta proiecte de energie regenerabila de circa 20 milioane euro, din 2009

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) va finanta proiecte de energie regenerabila de 20 milioane euro, incepand din 2009, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Attila Korodi, in cadrul unui seminar privind energia din resurse regenerabile. "Romania a deschis usile pentu energiile regenerabile. Din 2009, o sa finantam proiecte de energie regenerabila de circa 20 milioane euro, bani ce provin doar din Fondul pentru Mediu (n.r. Fonduri din taxe privind poluarea mediului)", a spus ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile.


Korodi a adaugat ca "acest buget alocat este o baza foarte buna pentru implementarea acestor tipuri de proiecte" si a mentionat ca la aceste proiecte vor putea avea acces atat persoane fizice, cat si persoane juridice.


"Energiile regenerabile inseamna pentru noi atat un impact mai mic asupra mediului, cat si un instrument pentru schimbarile climatice", a mai spus Korodi.


El a mai adaugat ca MMDD si Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) vor sa puna in aplicare mai multe proiecte de acest gen.


Potrivit lui Korodi, MMDD se afla, in prezent, in ultima faza de negocieri ale pachetului de schimbari climatice in Uniunea Europeana, in perioada 2012-2020.


Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a semnat pana in prezent zece memorandumuri cu zece tari diferite, pentru implementare comuna, in diferite domenii. Pana acum, 16 proiecte au fost finalizate si alte 30 sunt in curs de implementare (de exemplu in termoficare, energie eoliana, biomasa, depozite de deseuri etc.), a precizat Attila Korodi.