Ministerul Economiei a lansat un proiect de peste 5 mil lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 13:15
1336 citiri
Ministerul Economiei a lansat un proiect de peste 5 mil lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a lansat vineri proiectul "Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM prin introducerea de birouri unice One Stop Shop", in valoare de 5.175.756 lei, prin care sa simplifice unele proceduri administrative care vizeaza IMM-urile.

"Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii si eficientizarea furnizarii serviciilor publice destinate intreprinderilor mici si mijlocii, prin simplificarea procedurilor administrative cu impact asupra infiintarii si dezvoltarii IMM, prin introducerea de birouri unice/one stop shop", a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa Maria Parcalabescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Potrivit acesteia, sustinerea IMM-urilor ramane o prioritate a Guvernului.

"Acestea aduc peste 44% din PIB-ul Romaniei", a afirmat Parcalabescu.

Prin infiintarea biroului unic "One Stop Shop", ministerul isi propune totodata simplificarea procedurilor administrative si reducerea timpilor si costurilor aferente acestora, in beneficiul IMM si al intreprinzarilor.

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, domeniul de interventie 2.2 Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor.

Din valoarea totala eligibila a proiectului, de 5.175.756 lei, cea mai mare parte (85%), adica 4.399.392 lei, reprezinta finantarea nerambursabila, iar 776.363 lei este contributia beneficiarului.

Durata estimata de implementare a proiectului este de 18 luni.

In cadrul proiectului, vor fi analizate modele de bune practici din alte state membre UE si vor fi identificate procedurile administrative pe care Birourile Unice le vor solutiona, acordandu-se o atentie deosebita consultarii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#minister, #economiei, #imm, #proiect, #milioane, #finantare , #stiri Impact