Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Minerii disponibilizati cer de lucru canadienilor de la Gold Corporation

Minerii disponibilizati cer de lucru canadienilor de la Gold Corporation

Rosia Montana Gold Corporation a primit in ultima perioada peste 700 de cereri de angajare din partea minerilor disponibilizati de la societatile din judetul Alba, sustine presedintele sindicatului „Viitorul Mineritului”,Cristian Albu.

Potrivit acestuia, comunitatea miniera din zona nu are o alta alternativa pentru a-si gasi locuri de munca, din cauza ca si celelalte societati din zona, respectiv Cuprumin, Rosiamin sau Energomineral, fac disponibilizari. Cristian Albu a declarat ca numai in aceasta saptamana, 400 de salariati ai Cuprumin au fost disponibilizati.

In aceste conditii, reprezentantii sindicatului „Viitorul Mineritului”, afiliat la CNS Meridian, i-a trimit ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, o scrisoare deschisa prin care cer convocarea de urgenta a Comitetului de Analiza Tehnica in vederea reluarii procesului de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru Proiectul Minier Rosia Montana.

Reprezentantii sindicali cred ca daca procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului va fi reluata, va duce la crearea de locuri de munca atat pentru personalul disponibilizat din cadrul Rosia Montana Gold Corporation, cat si pentru angajatii specializati ai celorlalte societati miniere care si-au inchis activitatea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori
Citeste mai multe desprecereri nemirschi sindicat someri