Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%

Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%

Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%, la 99 de milioane lei (24 de milioane euro), in contextul majorarii venitului operational concomitent cu reducerea costurilor, a anuntat banca, anunta Mediafax.

Institutia financiara, parte din grupul portughez Millennium bcp, are in continuare o capitalizare puternica, inregistrand o rata de solvabilitate de 19,6%.

Venitul operational al bancii a crescut anul trecut cu 9%, la 117 milioane lei (28 milioane euro).


"In pofida impactului majorarii cotei TVA operate in luna iulie, costurile operationale au scazut cu 6%, la 176 milioane lei (42 milioane euro), ca rezultat al implementarii cu succes a unor masuri de imbunatatire a eficientei", se arata intr-un comunicat al Millennium Bank Romania.


La 31 decembrie 2010, activele totale ale bancii au ajuns la 2,2 miliarde lei (517 milioane euro), cu 11% mai mari decat la finele anului precedent.


Volumul total de credite acordate de Millennium Bank a urcat anul trecut cu 26%, la 1,3 miliarde lei (303 milioane euro), in timp ce fondurile atrase de banca de la clienti au crescut cu 12%, la 1,2 miliarde lei (281 milioane euro).


"In 2010, ne-am concentrat pe consolidarea noului nostru model de business, implementat cu un an inainte, si am reusit sa castigam o pozitie mai solida. Cota de piata a bancii a continuat sa creasca pe cele doua linii de business strategice: credite ipotecare si depozite", a declarat Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank Romania.


El a afirmat ca banca va depune in 2011 eforturi pentru continuarea cresterii eficientei.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1043 ori