ME disponibilizeaza mai putini angajati

Vineri, 14 August 2009, ora 16:36
1606 citiri
ME disponibilizeaza mai putini angajati

Ministerul Economiei (ME) a identificat numai 2.327 salariati din cei 5.400 care urmeaza sa fie disponibilizati in semestrul doi din acest an, potrivit datelor furnizate de minister pentru un post de televiziune si preluate de NewsIn.

Principalele reduceri vor fi operate la societatile din sectorul minier si din cel al productiei de energie, lista companiilor de unde se vor face aceste reduceri fiind prevazuta intr-un proiect de Hotarare de Guvern care va fi supus aprobarii executivului.

Societatile la care se vor face cele mai mari reduceri de personal pana la finele anului sunt Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, de unde vor pleca 600 de oameni, si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, cu un numar de 306 viitori diponibilizati.

In sectorul productiei de energie, Complexele Energetice Turceni si Craiova urmeaza sa disponibilizeze, fiecare, cate 150 de persoane. De asemenea, 75 de oameni vor fi concediati de la Complexul Energetic Rovinari, 200 de la Termoelectrica, 100 de la ELCEN, iar de la Electrocentrale Deva si Electrocentrale Galati 70, respectiv 60.

La unitatile miniere Minbucovina si Moldomin numarul angajatilor va fi redus cu 137, respectiv 102 oameni, iar la societatea Carbunelui Ploiesti cu 45.

In acelasi timp, vor fi reduceri de personal la ISCIR - 137 de oameni si la Biroul Roman de Metrologie Legala - 195 de oameni.

Ministerul precizeaza ca pentru restul de 3.073 de angajati ce ar urma sa fie concediati pana la sfarsitul anului vor fi stabilite liste exacte pe masura elaborarii programelor de reorganizare.

Salariatii concediati vor beneficia de prevederile Ordonantei 116 din 2006.

Sumele prevazute de la bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale pentru cei 2.327 de oameni, ce vor fi disponibilizati, conform proiectului de Hotarare de Guven, elaborat de Ministerul Economiei, ajung la 25,5 milioane lei. Cat priveste economia ce se va realiza prin disponibilizarea celor 10.200 de oameni prevazuti pentru intreg anul 2009, Ministerul Economiei precizeaza ca inca se analizeaza impactul financiar.

#ministerul, #economiei, #salariati, #angajati, #concediati , #stiri Impact