Masuri de criza: Ford reduce productia in Europa. Uzina de la Craiova este afectata

Luni, 16 Martie 2009, ora 15:29
1544 citiri
Masuri de criza: Ford reduce productia in Europa. Uzina de la Craiova este afectata

Constructorul auto Ford Motor Co va alinia capacitatea de productie a operatiunilor din Europa la nivelul scazut al cererii de pe piata de profil, anuntand ca ar putea lua si alte masuri suplimentare, informeaza Reuters.

"Divizia din Europa a companiei Ford trebuie sa fie din nou profitabila, cat mai curand posibil. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a asigura viabilitatea continua a afacerii si putem implementa masuri suplimentare in aces sens", a declarat John Fleming, directorul regional al grupului.

Ca parte a masurilor, fabrica din Valencia, cea care produce modelul Fiesta si Focus si care are 6.300 de angajati, va opera in numai doua schimburi incepand cu 1 mai.

"Am luat deja o serie de masuri, dar cum piata continua sa scada substantial, vom lua acum masuri suplimentare necesare. In legatura cu anuntul nostru de astazi, luam in considerare toate optiunile, dar am hotarat ca cea mai buna abordare in conditiile actuale este reechilibrarea productiei din fabricile noastre in conformitate cu piata in declin. Vom realinia acum nu numai cerintele noastre actuale de productie, dar si planurile noastre viitoare pentru a raspunde necesitatilor companiei noastre", a declarat, in comunicat, John Fleming.

Ford precizeaza ca actiunile anuntate astazi au impact in primul rand asupra fabricilor Ford din Germania si Spania, precum si asupra uzinei de la Craiova.

Ford Europa precizeaza ca la Craiova vor fi produse motoare EcoBoost de capacitate mica. O alta unitate care va fabrica acest tip de propulsoare este cea din Koln.

Producatorii auto americani s-au confruntat cu o scadere puternica a cererii, in contextul adancirii crizei economice. Ford este singurul producator auto american care nu a cerut finantare de la guvern pentru a supravietui si a anuntat ca dispune de suficient numerar, ca sa depaseasca perioada de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#angajati, #criza, #ford, #profil, #schimburi , #stiri Impact