Litoralul este mai plin decat in 2010

Marti, 09 August 2011, ora 16:25
1531 citiri
Litoralul este mai plin decat in 2010

Sefa ANAT spune ca este posibil ca numarul turistilor care ajung anul acesta pe litoralul romanesc sa fie mai mare cu 5% fata de anul trecut, conform NewsIn.

"Am inceput mai greu acest sezon. A inceput vara foarte prost cu 40 la suta scaderi ale cererii.

Asta ne-a facut sa fim foarte ingrijorati pentru ca sa ai scadere de 40 la suta a cererii fata de acelasi moment al anului trecut nu era un semnal imbucurator pentru hotelierii de pe litoral si pentru agentiile de turism membre ANAT.

Am reusit la mijlocul verii, spre luna iulie, sa ajunge, la 20 la suta scadere", a spus Corina Martin, in conferinta de presa, transmite corespondentul NewsIn.

Martin a explicat fenomenul prin promovarea facuta de patronate si asociatii. "Am lansat, ca si in anii trecuti, program dupa program, am ajuns la un moment dat la programul Zile gratuite de vacanta, care a avut un impact mai mare.

Vreau sa va spun ca impreuna cu hotelierii am reusit sa oferim mii de nopti de cazare in destinatiile din Romania, in primul rand, pe litoral, dar si in statiunile montane si in zonele de agroturism. Din pacate, nu si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", a precizat aceasta.

"Am ajuns acum la nivelul vanzarilor de anul trecut, am si facut o estimare in urma cu o saptamana, este posibil, din datele tour-operatorilor si patronatelor hoteliere, sa ajungem la o crestere pe finalul sezonului cu 5 la suta, estimam noi in acest moment fata de anul trecut, daca vremea va continua sa fie buna si daca vom ramane pe acest trend pozitiv.

De la ANAT, din datele vanzarilor, reiese ca toata luna august va ramane la acest nivel bun din acest moment. Asteptam ca fiecare weekend sa fie la capacitate suta la suta, poate chiar si primele 10-15 zile din luna septembrie, cand va incepe si programul Litoralul pentru toti", a spus Corina Martin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#turism, #litoral, #anat, #cazare litoral , #stiri Impact