Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lipsa ofertei de terenuri indeparteaza marii investitori in Constanta

Lipsa ofertei de terenuri indeparteaza marii investitori in Constanta

In Constanta, exista clienti pe piata care doresc sa cumpere terenuri pentru a dezvolta noi proiecte, dar oferta lipseste, fapt pentru care investitorii se vor orienta catre zonele limitrofe municipiului - Agigea, Cumpana, Lazu, Ovidiu, se arata intr-un comunicat al companiei imobiliare Impact.

"Piata imobiliara constanteana a evoluat mai lent decat restul pietelor, mai ales fata de Bucuresti si cele din Ardeal. E o piata marcata de un oarecare traditionalism, puterea de cumparare nu este foarte ridicata si asta face ca investitiile imobiliare sa fie intr-o perioada de asteptare", a precidat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Cea mai activa, in prezent, este Corbu-Vadu, datorita faptului ca s-a realizat un Plan de Urbanism Zonal pe o suprafata de 2.600 hectare pentru dezvoltarea unei statiuni turistice. Alte zone tranzactionate pe piata sunt Agigea - Eforie si zonele limitrofe Municipiului Constanta, unde inca se mai gasesc terenuri la preturi cuprinse intre 2,5 euro/mp, iar la terenurile cu suprafete mai mari, preturile merg pana la 15-20, chiar 30 euro/mp.

"Pentru apartamentele noi, aflate inca in executie, oferta variaza de la 700-800 euro/mp construit, de obicei fara finisaje interioare, si poate ajunge pana la 1.200 - 1400 euro/mp, complet finisate si utilate. La blocurile vechi, frapant este ca preturile cresc, din cauza faptului ca necesarul de locuinte este inca mare, iar oferta redusa. Pe termen mediu, preturile la apartamentele din blocurile vechi, cu un confort redus, o sa scada in timp ce, pentru apartamentele confort unu sau zero, situate in zone centrale, se vor mentine inca ridicate", a precizat Florian Tudor, expert la agentia imobiliara constanteana Avantaj.

Conform analistilor constanteni, la constructiile noi, se cauta, in special, apartamente de doua camere, cu suprafete cuprinse intre 65-70 mp si cele de trei camere in jur de 100 mp. Ca sa fie atractive pe piata, locuintele trebuie sa fie comode si ceva mai mari decat cele construite inainte de 1990.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori