Legislatia privind protectia mediului va fi modificata - afla de ce

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 11:49
1513 citiri
Legislatia privind protectia mediului va fi modificata - afla de ce

Comisia Europeana intentioneaza sa revizuiasca, in perioada urmatoare, legislatia in domeniul mediului, in incercarea de a "convinge" statele membre sa-si indeplineasca obiectivele privind calitatea aerului.

Preocuparea crescanda a oficialilor europeni privind poluarea aerului se justifica si prin faptul ca UE este, inca, destul de departe de obiectivele celui de-al 6-lea "Program de actiune pentru mediu", prin care se propune atingerea unor niveluri de calitate a aerului care sa nu aiba un "impact negativ semnificativ asupra sanatatii umane si a mediului".

Altfel spus, aproximativ 49% dintre europeni locuiesc in zone unde obiectivele UE privind calitatea aerului nu au fost inca indeplinite.

"Privind in urma la parcursul Europei in materie de ameliorare a calitatii aerului, avem multe motive sa fim mandri. Dar cele 500.000 de decese premature asociate poluarii ridicate a aerului cu particule in suspensie ne spun ca raman, inca, in mod clar, multe de facut. Este nevoie sa demaram imediat discutiile privind urmatoarea generatie de obiective privind calitatea aerului", sustine Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik.

Potrivit oficialului european, noile obiective pe termen lung care vor reiesi dupa modificarea legislatiei actuale vor acoperi un orizont de timp care o sa depaseasca anul 2020.

Chiar daca legislatia UE privind, spre exemplu, emisiile industriale, cele provenind de la vehicule sau calitatea combustibilului a jucat un rol major in reducerea emisiilor generate de poluantii atmosferici relevanti, reprezentantii UE considera ca e nevoie de un nou cadru legal care sa duca mai departe progresele realizate in acest domeniu in ultimii 20 de ani.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#legislatie ue, #poluare aerului, #legislatie poluare aer , #stiri Impact