Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea holdingului aduce bani in criza

Legea holdingului aduce bani in criza

Membrii Guvernului Privat vor propune miercuri omologilor de la Palatul Victoria introducerea unei legi a holdingului, cu argumentul ca Romania pierde bani prin absenta ei.

O legislatie a holdingului cu exceptii de la plata impozitului pe castigurile de capital ar impulsiona mutarea unor centre regionale de afaceri in Romania, cu efecte imediate impotriva crizei, arata documentul final al proiectului cotidianului de afaceri "Business Standard" Guvernul Privat, ce va fi prezentat miercuri reprezentantilor Executivului.

Lipsa unor prevederi legislative favorabile existentei holdingurilor are un impact negativ asupra economiei romanesti, oamenii de afaceri locali preferand sa-si localizeze afacerile in alte tari, mai "prietenoase" din acest punct de vedere, cum ar fi Luxemburg, Olanda sau Cipru.

Taxele pe care companiile le datoreaza se platesc, de asemenea, in statele respective, arata documentul. Potrivit documentului, daca in Europa de Vest sau in SUA tema holdingurilor este veche, acum trecandu-se catre forme de organizare mai sofisticate, cum ar fi companiile de tip network, pentru Romania, aceasta reprezinta o faza de tranzitie extrem de importanta.

Recent, alte doua tari din regiune, Ungaria si Rusia, si-au introdus prevederi de incurajare a companiilor de tip holding. Introducerea de avantaje fiscale si legale pentru atragerea holdingurilor in Romania ar duce la cresterea ponderii serviciilor in totalul veniturilor din economie.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1501 ori
Citeste mai multe desprecapital impozit lege