LaSalle: Revenire economica fragila la nivel mondial

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 11:44
1618 citiri
LaSalle: Revenire economica fragila la nivel mondial

Revenirea din punct de vedere economic a statelor la nivel mondial ramane fragila, apreciaza cea mai recenta analiza realizata de Jones Lang LaSalle.

Principalele riscuri se refera la falimente bancare in curs, cresterea de risc implicit printre economiile extrem de indatorate, cum ar fi Grecia si Portugalia, impactul noilor regulamente guvernamentale, precum si majorarea ratei dobanzii.

Totusi, in ultimele luni din 2009, unele date au sugerat ca economia globala a cunoscut o imbunatatire mai buna decat ritmul prevazut.

Pe masura ce redresarea economica devine tot mai puternica, analistii financiari isi indreapta atentia spre potentialele surprize ce pot duce la o dezvoltare, adica cele care ar putea sprijini o reluare a cresterii pietelor imobiliare din lume mai devreme decat era anticipat.

Monitorul Imobiliar realizat de Jones Lang LaSalle subliniaza imbunatatiri ale multor indicatori, care ar putea contribui la rezultate pozitive pentru pietele imobiliare globale comerciale.

Cele mai recente date arata perspectivele de angajare si de incredere a consumatorilor in statele din Asia-Pacific.

Planurile de angajari devin tot mai importante in toate economiile mari din Asia Pacific, cu exceptia Japoniei, cu cele mai puternice perspective in India, Singapore, Taiwan si Australia.

Pe de alta parte, studiul LaSalle arata ca exista argumente puternice pentru Banca Centrala Europeana sa retraga in mod treptat masurile de urgenta vizand lichiditatea si sa mentina ratele dobanzilor in jos, la 1,0 la suta si in 2010.

De asemenea, continua sa fie riscuri in sensul decelerarii referitoare la pozitia datoriei suverane a mai multor economii, precum Grecia, Irlanda, Spania si Portugalia.

Marea Britanie a inregistrat, de asemenea, o deteriorare marcanta in ce priveste finantele publice, care va afecta perspectivele de crestere in viitor.

Referitor la politica guvernului SUA, aceasta va continua sa fie una "de acomodare" in cursul anului 2010.

Totusi, Rezerva Federala si-a planificat sa intrerupa achizitiile in prima jumatate a anului 2010.

Mai tarziu, in 2010, sau, poate, abia in inceputul anului 2011, Rezerva Federala, ar putea incepe, de asemenea, cresterea ratelor dobanzilor pe termen scurt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lasalle, # revenire, # economica, # nivel, # mondial , #stiri Impact