Kaspersky Lab a brevetat o tehnologie pentru combaterea epidemiilor malware

Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:43
1355 citiri
Kaspersky Lab a brevetat o tehnologie pentru combaterea epidemiilor malware

Kaspersky Lab a brevetat in SUA o tehnologie care permite estimarea exacta a impactului potential pe care il poate avea o epidemie malware si care ajuta la la impiedicarea cresterii nivelului ei de raspandire, a anuntat marti producatorul de solutii de securitate informatica, relateaza NewsIn.

Aceasta functioneaza prin analiza datelor statistice despre amenintarile informatice, obtinute dintr-o retea de monitorizare globala.

Reteaua urmareste numarul de download-uri ale programelor malware, atacurile initiate de hackeri, precum si alte incidente legate de securitate, inregistrand ora la care se produc, sursa si locatia geografica.

Epidemiile aflate in faza incipienta pot fi identificate in functie de numarul de incidente informatice care se produc la un anumit moment intr-o anumita zona a globului.

"Informatiile oferite de tehnologia Kaspersky pot fi utilizate de toate tarile care se afla in calea unei posibile epidemii, pentru a intia masuri de protectie.

Monitorizarea, detectia si analiza datelor este realizata in timp real, metoda fiind foarte eficienta pentru protejarea impotriva epidemiilor malware care se raspandesc foarte rapid", spun expertii Kaspersky Lab.

#lab, #laspersky, #malware , #stiri Impact