Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JPMorgan a afisat o scadere cu 76% a profitului din al patrulea trimestru

JPMorgan a afisat o scadere cu 76% a profitului din al patrulea trimestru

JPMorgan Chase & Co., a doua banca americana dupa valoarea activelor, a anuntat joi o scadere cu 76% a profitului net din al patrulea trimestru, in contextul in care recesiunea a dus la deprecieri de active de 2,9 miliarde dolari.Profitul net din al patrulea trimestru a scazut la 702 milioane dolari, sau 7 centi/actiune, fata de 2,97 miliarde dolari, sau 86 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii.


Datele includ castiguri de 1,3 miliarde dolari in urma inchiderii unei companii cu capital mixt si "rezultate ale mangementului riscurilor". Fara aceste castiguri, banca a avut pierderi de 28 centi/actiune.


Recesiunea din Statele Unite a dus la cresterea ratei somajului pana la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, iar prescrierea de ipoteci a crescut la un nivel record, in al treilea trimestru. Din ce in ce mai multi consumatori intampina dificultati in rambursarea sumelor de pe cardurile de credit si a creditelor ipotecare.


"In cazul in care mediul economic continua sa se deterioreze este posibil sa ne asteptam la un impact negativ aditional asupra afacerilor si pierderi continue ridicate din imprumuturi", a declarat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, intr-un comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1115 ori