JM creste cu inca 2% ca urmare a interesului pentru achizitii in Polonia

Marti, 03 Iunie 2008, ora 11:41
1086 citiri
JM creste cu inca 2% ca urmare a interesului pentru achizitii in Polonia

JORNAL DE NEGCIOS (Portugalia)- Compania Jernimo Martins a crescut cu inca 2% ca urmare a informatiilor referitoare la faptul ca aceasta ar putea achizitiona o alta retea de vanzare cu amanuntul in Polonia, prin intermediul Biedronka. Compania doreste sa-si extinda afacerile si in alta tara din Europa de Est.

Informatia a fost comunicata de cotidianul polonez "Mergermarket", care il citeaza pe presedintele companiei, Pedro Soares dos Santos. Actiunile au crescut de la 2,59, la 4,76 euro.

Oficialul a dezvaluit cotidianului faptul ca Biedronka ar putea achizitiona o alta retea de vanzare cu amanuntul din Polonia, in cazul in care ar aparea oportunitati.

Tot el a aratat ca grupul Jerónimo Martins intentioneaza sa intre intr-o alta tara din Europa de Est, inclusiv in Ucraina, Rusia si Romania.

In vederea finantarii operatiunii, compania se gandeste sa listeze la bursa lantul polonez Biendronka.

BPI (Banca Portugheza de Investitii) considera ca aceste stiri au un impact "neutru spre pozitiv" asupra actiunilor companiei.

Banca de investitii considera ca faptul ca grupul Jerónimo Martins este interesat sa creasca prin achizitii pe piata poloneza nu constituie o surpriza, avand in vedere ca administratia acestuia anuntase deja ca este interesata de operatiunile Lidl din acea tara, in cazul in care compania germana ar decide sa paraseasca aceasta piata.

"Felicitam JM pentru intentia de a intra pe noi piete, mai ales in Ucraina, unde credem ca poate repeta modelul de afaceri din Polonia". Faptul ca va fi expusa unei alte economii europene emergente este privit cu ochi buni de catre analistii BPI.

Banca de investitii detine un pret-tinta de 6,15 euro pentru Jerónimo Martins si o recomandare de "acumulare". Mai bine de 60% din evaluarea grupului Jerónimo Martins se datoreaza Biedronka.