Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Irak - Primele contracte petroliere vor fi acordate pana la sfarsitul lunii august

Irak - Primele contracte petroliere vor fi acordate pana la sfarsitul lunii august

Guvernul interimar din Irak va acorda primele trei contracte de extractie de petrol din era post-razboi pana la sfarsitul lunii august, au anuntat surse din industria de profil.Compania irlandeza Petrel a confirmat ca a depus oferte pentru toate cele trei contracte.

Shell, marele favorit a declarat pentru BBC ca a refuzat sa mai participe la cel putin unul dintre cele trei contracte, care nu prezinta suficient interes pentru companie.

Marile companii vor fi dezavantajate de amploarea acestor contracte si de riscurile de securitate sporite in cazul unui nume cunoscut, care poate deveni imediat tinta unor atacuri teroriste, prin impactul mediatic pe care il pot avea.

Cele trei proiecte irakiene includ campurile petrolifere Khurmala Dome, Suba-Luhais si Hamrin.

BP ezita in continuare sa inainteze o oferta pentru oricare din cele trei proiecte.

Khurmala va necesita 100 de milioane de dolari in investitii, Suba-Luhais -150 de milioane, iar Hamrin - 80 de milioane.

Irakul detine cele mai mari zacaminte de petrol dupa vecinul Arabia Saudita, insa dezvoltarea a fost mult timp impiedicata de sanctiunile impuse de organismele internationale.

Sursa: BBC

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 968 ori