Investitiile in biogaz ar putea stimula sectorul agricol

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 11:35
2286 citiri
Investitiile in biogaz ar putea stimula sectorul agricol

Aplicarea legii regenerabilelor ar stimula in Romania investitiile in unitati pe biogaz, sursa de energie regenerabila mai putin cunoscuta, care la randul sau va genera dezvoltarea sectorului agricol, a declarat pentru NewsIn directorul executiv pentru Romania, Bulgaria si Rep. Moldova al GE Energy.

"Potential foarte important in Romania il are biogazul, o sursa de energie regenerabila mai putin cunoscuta. Speranta e ca, data Legea 220 in aplicare, se vor dezvolta si aceste tehnologii, care vor atrage dezvoltarea sectorului agricol in Romania.

Fermele de animale si serele ar putea fi alimentate cu energie electrica si termica produsa prin arderea biogazului provenit din dejectiile animale sau din culturi vegetale", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn directorul general executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu.

Deputatii au transmis Presedintiei spre promulgare modificarile si completarile la Legea 220/2008 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Legea a fost adoptata in 2008, insa nu a putut fi aplicata pentru ca nu exista normele de aplicare. Potrivit legii, producatorii de energie ce folosesc biogazul ar primi trei certificate pentru fiecare 1MWh produs.

De asemenea, reprezentantul GE Energy a precizat ca, in prezent, nevoile cele mai mari de investitii in sectorul energetic sunt cele din segmentul de productie a energiei.

"Durata medie de viata a unitatilor de productie a energiei in regiunea de sud-est a Europei este de 32 de ani, iar eficienta medie e de 30%.

Aceasta cu toate ca exista disponibile tehnologii care asigura o eficienta de circa 60%, ceea ce ar presupune o economie dubla de combustibil.

Capacitatile actuale trebuie inlocuite cu unele cu impact mult mai redus asupra mediului si cu o mai mare flexibilitate de a raspunde nevoilor de operare a sistemului", a adaugat Carmen Neagu.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#investitii, #biogaz, #sector, #agricol , #stiri Impact