Interamerican ataca piata pensiilor facultative

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 09:57
1379 citiri
Interamerican ataca piata pensiilor facultative

Compania Interamerican Pensii, care activeaza in domeniul pensiilor private obligatorii (pilonul II), a depus marti documentele necesare in vederea autorizarii ca administrator de pensii facultative (pilonul III).

Interamerican Pensii a aplicat si pentru autorizarea a doua fonduri de pensii facultative - Eureko Confort, cu grad de risc mediu, si Eureko Activ, cu grad de risc ridicat.

Eureko Confort va plasa 70 la suta din resursele atrase in instrumente cu venit fix si 30 la suta in actiuni, in timp ce pentru fondul cu risc ridicat, 'Eureko Activ', alocarea este de 55 la suta in instrumente cu venit fix si 45 la suta in actiuni.

Taxa de management a activelor este zero in 2008 si 2009 si, potrivit companiei, reprezinta unul dintre cele mai importante beneficii pentru viitorii participanti, atat pentru fondul de pensii cu risc medium, cat si pentru cel cu risc ridicat.

'Succesul obtinut pe piata pensiilor private, printr-o pozitionare in top 5 administratori de pensii si decizia actionarului principal al companiei, Eureko BV de a investi inca 3,2 milioane euro in compania de pensii, sunt motive intemeiate pentru a activa si pe piata pensiilor facultative.

Hotararea de a introduce numele actionarului nostru majoritar in denumirea fondurilor facultative pe care le vom administra are drept scop sublinierea apartenentei noastre la un un grup financiar vest-european, extrem de solid.

Consideram ca impactul campaniei de pensii private va influenta pozitiv piata pensiilor facultative, astfel incat aceasta sa-si atinga, intr-un orizont de timp ceva mai lung, adevaratul potential de crestere', a declarat directorul general al Interamerican Pensii, Besim Jawad.

Interamerican este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 12 tari europene, cu peste 22.000 de angajati. Obtinand un profit net de 979 milioane euro in 2007, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.