Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca sase companii de asigurari straine au anuntat ca vin in Romania

Inca sase companii de asigurari straine au anuntat ca vin in Romania

Sase companii de asigurari din Austria, Franta, Lichstenstein, Luxemburg si Ungaria, au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de intentia de a desfasura activitati pe piata romaneasca, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, potrivit informatiilor de pe site-ul CSA.

Noile companii sunt OeKB Versicherung AG din Austria, AXA Corporate Solutions Assurance si Compagnie Francaise d'Assurance pour le Commerce Exterieur (COFACE) din Franta, CartPrint Insurance din Lichstenstein, Euresa-life din Luxemburg si divizia din Ungaria a companiei italiene Generali.

OeKB Versicherung face parte din grupul financiar austriac Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) si ofera servicii de asigurari de credit. Potrivit informatiilor de pe portalul OeKB Versicherung, polita de asigurare include si insolventa, costurile de refacere si riscurile politice. OeKB a inclus, pe 5 februarie, Romania in baza de date, cu un rating de '3' din '7'. Institutia austriaca nu asigura decat creditele in tari care au un asemenea calificativ. Pentru Romania, OeKB acopera in procent de 100% impactul riscurilor politice.

Potrivit informatiilor publicate de CSA, OeKB Versicherung a cerut sa poata oferi pe piata din Romania doar asigurarile de credite.

AXA Corporate Solutions Assurance este divizia de solutii pentru companii a celui de-al doilea jucator european pe piata asigurarilor, AXA. CSA nu a publicat, pana in momentul de fata, tipurile de asigurari ce urmeaza sa fie oferite in Romania de AXA Corporate Solutions.

AXA va activa pe piata romaneasca a asigurarilor, printr-una din diviziile sale germane, AXA Versicherungs Aktiengesellschaft, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, notificand CSA in acest sens. Veniturile companiei de asigurari AXA, al doilea mare asigurator european, au crescut, in 2006, cu 9,9% fata de 2005, atingand valoarea de 78,7 miliarde euro, datorita conditiilor favorabile de pe piata mondiala a asigurarilor.

Compagnie Francaise d'Assurance pour le Commerce Exterieur (Coface), din Franta specializata in asigurarea creditelor, intentioneaza sa ofere produse pe piata romaneasca. Potrivit informatiilor de pe site-ul CSA, divizia franceza a Coface va putea oferi asigurari de bunuri in tranzit, de incendiu si alte calamitati naturale, de credite, de garantii, de pierderi financiare si de protectie juridica.

Coface Austria Kreditversicherung AG a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la intentia de a deschide o sucursala in Romania, in baza dreptului de stabilire. "Coface Romania Credit Management SRL este specializata in servicii de rapoarte de credit, monitorizare a pietelor, recuperare debite, urmarire facturi si consultanta de risc, iar Coface Austria Kreditversicherung AG, compania noastra mama, va oferi, pe piata romaneasca, asigurari de credite si garantii", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori