Impact a iesit pe pierdere in S1

Vineri, 13 August 2010, ora 23:51
1137 citiri
Impact a iesit pe pierdere in S1

Impact Developer&Contractor (Imp) a raportat o pierdere de 7,42 milioane lei in primul semestru, comparativ cu un profit net de 215.806 lei in primul trimestru al acestui an, dupa ce in primul semestru din 2009 inregistrase un castig net de 2,03 milioane lei, informeaza Newsin.

Veniturile companiei au fost de 23,16 milioane lei in prima jumatate a anului, comparativ cu 50,23 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce chetuielile au fost de 30,58 milioane lei, fata de 46,96 milioane lei in primul semestru din 2009.

"Contextul economic ostil, masurile luate de Guvern coroborate cu devalorizarea leului in raport cu euro, au facut ca in primul semestru al anului 2010 Impact SA sa inregistreze, conform situatiilor financiare neauditate si neconsolidate, o pierdere bruta de 7,4 milioane lei provenind din: 2,1 milioane lei - pierdere din exploatare si 5,2 milioane lei - pierderi financiare", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii companiei sustin ca cea mai mare parte a pierderii a fost cauzata de diferenta de curs valutar. "Trebuie subliniat faptul ca pierderea principala nu este generata de activitate, ci provine in mare masura din diferentele de curs valutar.

Astfel, fata de cursul valutar de 4,23 lei/euro prognozat si bugetat de Impact SA, cursul valutar de la data de 30 iunie 2010 a fost de 4,3688 lei/euro, rezultand o diferenta neta de curs valutar nebugetata, in valoare de circa 4 milioane lei.

Pierderea din activitatea curenta a fost de 2,1 milioane lei, unul dintre factorii care au generat-o fiind neindeplinirea planului de vanzari, in special in cel de-al doilea trimestru, ca urmare a situatiei economice generale si a masurilor guvernamentale a caror introducere nu a putut fi previzionata", a declarat Carmen Sandulescu, director executiv Impact SA.

Compania anunta ca datoriile pe termen scurt au scazut cu 4,4%, de la 91 milioane lei la 1 ianuarie 2010, la 87 milioane lei la 30 iunie.

In acelasi interval, datoriile pe termen lung au scazut cu 7%, de la 74,6 milioane lei, la 69,5 milioane lei, in primul rand datorita rambursarilor de credite.

Instanta a admis, la data de 11 august, cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei, formulata de SC Impact Developer & Contractor SA si pronuntata de Tribunalul Bucuresti, prin care s-a dispus, la cererea SC Romconstruct SA, deschiderea procedurii generale de insolventa.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine dupa amanarea succesiva a solutionarii cererii de suspendare cauzata de nenumaratele cereri de recuzare a instantei formulate de avocatii Romconstruct.

Impact Developer&Contractor (Impact) a fost oprita de la tranzactionare pe Bursa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis admiterea actiunii formulate de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impact, #pierdere, #profit , #stiri Impact