Ikea a inregistrat vanzari de 70 milioane euro in primele noua luni de la intrarea in Romania

Marti, 05 Februarie 2008, ora 13:10
1126 citiri
Ikea a inregistrat vanzari de 70 milioane euro in primele noua luni de la intrarea in Romania

Magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat, in primele noua luni de la deschidere, vanzari de 70 milioane euro (TVA inclus) si estimeaza pentru anul fiscal 2007-2008, vanzari totale de peste 80 milioane euro, a informat marti, compania.

"Suntem foarte multumiti de rezultatele pe care le-am inregistrat in primele noua luni de la intrarea pe piata din Romania. Vanzarile din aceasta perioada ne arata ca vom depasi estimarea de 80 milioane de euro pe care o aveam stabilita pentru primul an de activitate la noi in tara", a declarat directorul de retail Ikea Romania, Cornel Oprisan.

In primele noua luni de activitate a magazinului in Romania, clientii Ikea au achizitionat peste 8,2 milioane de produse de mobilier, decoratiuni si accesorii.

Cele mai bine vandute produse din categoria de mobilier au fost combinatiile de dulapuri Pax, cu 15.730 de unitati vandute, sistemele modulare de biblioteca Billy, cu 12.320 de bucati, precum si produsele din gama Ektorp (canapele, fotolii, sezlonguri, taburete), cu peste 1.600 de unitati vandute. Printre cele mai apreciate decoratiuni si accesorii se numara cele din familia Ikea 365+ (tigai, farfurii, borcane, ustensile de bucatarie), care s-au vandut in numar de peste 60.000 de bucati.

In total, magazinul Ikea a inregistrat anul trecut aproape doua milioane de vizitatori.

Clientii au consumat in primele noua luni de la deschiderea magazinului 28,64 tone de chiftelute suedeze si 103 kilometri de hotdog, cele mai vandute produse ale restaurantului Ikea.

Producatorul suedez de mobila a deschis primul sau magazin din Romania in zona bucuresteana Baneasa in luna martie si estimeaza pentru anul acesta o crestere a pietei mobilei din Romania cu aproximativ 15%.

"Pentru 2008 (...) incercam sa reducem la minim impactul variatiilor cursului valutar si pe cel al tendintelor generale de crestere a costurilor la nivel international", a mai precizat Oprisan.

Ikea Romania anunta anul trecut ca va continua expansiunea retelei de magazine in tara unde ar putea deschide in urmatorii sase ani, inca sase unitati noi cu o investitie medie de 25 milioane euro fiecare. Compania vizeaza toate orasele cu peste 300.000 de locuitori.

Marca Ikea a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar magazinul Ikea din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. in 2007, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...