HR: Interviul, ocazia de obtine mediul ideal de munca

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 12:50
5772 citiri
HR: Interviul, ocazia de obtine mediul ideal de munca

Perioada de timp petrecuta la locul de munca devine din ce in ce mai mare, de aceea trebuie sa te asiguri ca mediul in care intri este compatibil cu stilul tau de munca. Interviul de angajare este momentul oportun pentru a face o descriere cat mai reala a preferintelor tale, astfel incat ambele instante sa dispuna de toate informatiile necesare unei decizii potrivite, informeaza Monster.com. 

Multi candidati se blocheaza cand sunt rugati la interviu  sa descrie mediul ideal de munca, insa aceasta provocare urmareste sa evidentieze anumite aptitudini si nivelul de compatibilitate culturala.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti formula raspunsul pentru aceasta “capcana” la interviu.

Companie mica sau multinationala?

O intrebare des intalnita vizeaza dimensiunea companiei in care te-ai simti cel mai bine si in care consideri ca ai da randament maxim.

Ambele variante de companii au avantajele lor, de aceea trebuie sa te gandesti ce mediu ti se potriveste mai mult tie si stilului tau de munca, sustin expertii

Daca preferi companiile mici, poti explica acest lucru sustinand ca in acest mediu te simti expus la mai multe responsabiliitati intr-un timp foarte scurt.

Daca, dimpotriva, preferi resursele si training-urile oferite de o organizatie mult mai mare, trebuie sa mentionezi asta la interviu.

Preferintele tale pot fi influentate si de stadiul in care se afla cariera ta, spun specialistii.

Daca te afli la inceput de drum, o companie mare ar putea fi locul ideal in care sa inveti pasii de baza, iar in cazul in care ai cativa ani de experienta in spate si consideri ca esti capabil sa stapanesti parti esentiale in business, specialistii spun ca o companie mai mica ti s-ar potrivi perfect.

Poti sustine acest lucru argumentand ca ai beneficiat deja de training-uri din partea companiilor mari si ai vrea sa pui in practica toate acele cunostinte care ar avea un impact mult mai mare asupra unei companii in dezvoltare.

Mediu formal sau informal

Din toate intrebarile specifice unui interviu de angajare, aceasta contureaza cel mai bine mediul in care ti-ar placea sa muncesti.

Daca faci parte din tipul de angajati care prefera o atmosfera formala poti spune ca iti place cand etapele in care se desfasoara o zi de munca sunt atent stabilite, pentru ca stii ce pasi trebuie sa urmezi.

Unii oameni preferea o activitate mai putin structurata si daca te regasesti printre ei, poti argumenta acest lucru spunand ca iti plac sedintele spontane pe hol sau deciziile de business luate la masa impreuna cu partenerul de afaceri.

Echilibrul intre viata personala si cea profesionala

De raspunsul la aceasta intrebare depinde evaluarea finala privind compatibilitatea ta cu organizatia respectiva si va avea numeroase efecte asupra fericirii pe termen lung la noul loc de munca, de aceea trebuie sa ii acorzi o atentie sporita, sustin specialistii.

Daca esti adeptul orarului fix, care este mult mai convenabil in cazul in care ai deja o familie si alte atributii de indeplinit, argumentul suprem poate fi productivitatea sporita la primele ore ale diminetii.

Exista si oameni care au permis vietii profesionale s-o acapareze pe cea personala iar daca si tu esti unul dintre ei  poti spune ca tei se intampla deseori sa te pierzi in activitatile zilnice si sa nu tii cont de ora la care termini programul.

Dovedesti in acest mod faptul ca mediul perfect pentru tine ar fi unul in care toti colegii sunt adeptii aceluiasi stil ca si tine.

Declaratia de principii

Multe companii cauta angajati care sa impartaseasca aceleasi valori si asteapta sa afle acest lucru chiar de la candidati.

Afla care este declaratia de principii a companiei pentru a intelege cum abordeaza obiectivele pe termen lung si lasa-i intervievatorului de inteles ca principiile companiei se reflecta in valorile tale personale.

#interviu, # mediu, # loc, # de, # munca , #stiri Impact