Grupul minier BHP Billion pariaza pe India

Vineri, 24 August 2007, ora 10:22
1158 citiri

Cea mai mare companie de minerit din lume,grupul BHP Billiton Ltd/Plc., a precizat vineri ca vede mari oportunitati de crestere in India, informand ca noua proiecte ce trebuie finalizate in 2007 nu vor depasi bugetele alocate, relateaza Reuters.

BHP, care a afisat o crestere substantiala a profitului anual in cursul acestei saptamani si a anuntat ca a pus deoparte 20 de miliarde dolari pentru proiecte noi, a precizat ca nu a fost afectata de volatilitatea pe termen scurt a pietei.

Grupul minier a declarat ca nivelul de crestere inregistrat in India il depaseste pe cel din China, vanzand mult mai multe produse in statul indian decat vindea in China in urma cu sase ani.

BHP a mai precizat ca India va reprezenta motorul de crestere al diviziei sale energetice.

Viitorul director executiv al grupului, Marius Kloppers, a subliniat o serie de oportunitati legate de potentiale oportunitati de exploatare de minereu de fier si bauxita in India daca guvernul indian ar relaxa reglementarile privind cantitate de resurse pe care este dispus sa il aloce acestor proiecte.

Responsabilul BHP a mai precizat ca grupul pe care il conduce nu negociaza cu India posibilitatea comercializarii de uraniu.

Directorul executiv al grupului, Chip Goodyear, care va parasi acest post in luna octombrie, a declarat ca noua proiecte ce trebuie finalizate in urmatoarele 12 luni nu vor depasi bugetele alocate, in cazul in care nu vor exista probleme neprevazute, precum un uragan.

BHP a anuntat miercuri ca se asteapta ca preturile pe termen scurt ale materiilor prime sa ramana la niveluri ridicate, chiar daca va fi observabila o volatilitate mai accentuata, mizand pe o crestere substantiala a productiei de petrol, materii prime de baza, minereu de fier si otel inoxidabil.

Grupul a mai precizat ca clientii sai nu se asteapta ca criza creditelor sa aiba un impact substantial asupra cererii pentru materie prima, mai ales in China si India.

Preturile la minereuri au atins saptamana trecuta cele mai scazute niveluri din luna martie, dupa ce temerile legate de o criza a pietei creditelor au afectat si piata minereurilor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...